41. INTERNATIONAL JUDO TURNAMENT CITTA DI TRIESTE 2019

In obvestila, rezultati, SLIKE, tekme by Maša Antunićević

Super nedelja v Trstu, kjer smo dosegli kar 3. prva mesta. 01.12.2019 smo se odpravili z izbrano ekipo v Italijo, kjer smo se udeležili mednarodnega turnirja v kategorija U15 in U18.

Z borbami je v kategoriji  do 60 kg pričel Medmeš Matej. Nič kaj spodubden začetek, Matej je izgubil obe borbe po neumnosti, je popravil Miha De Coster v isti kategoriji. Miha je zelo suvereno in zrelo premagal vse nasprotnike do finala, predčasno z zmago zaključil tudi finale in osvojil 1. mesto.  Enako suvereno je z dvema zmagama v kategoriji +63,  1. mesto dosegla tudi Eva Zalaznik.  V kategoriji do 63 kg je nato nastopila Stržinar Petja. Po prvem nesrečnem porazu se je zbrala in v nadaljevanju dosegla dve zmage in prepričljivo osvojila 1. mesto.  V kategoriji do 57 kg nas je zastopala Žaucer Eva. Prvo borbo je  izgubila v samem zaključku, kjer je storila veliko neumost. Žreb ji je omogočil poravne borbe, kjer je potrdila svoje znanje in dosegla končno 3. mesto.

Po zelo uspešnem zaključku nastopov v skupini U15 se je pričelo tekomavnje kadetov, kjer nas je v kategoriji do 60 kg zastopal Tešanović Luka. Pričakovanja so bila večja, kljub temu pa smo s prikazanim in predvsem rezutatom, 3. mesto, zadovoljni. S kakšnim trenigom več, bo tudi Luka dosegal najvišje rezultate.

Rezultati:

De Coster Miha, -60 kg – 1. mesto
Stržinar Petja, – 63 kg – 1. mesto
Zalaznik Eva, +63 kg – 1. mesto
Žaucer Eva, -57 kg – 3. mesto
Medmeš Matej, – 60 kg –  7. mesto
Tešanović Luka, – 60 kg – 3. mesto.