Dobri športniki niso rojeni so izbrani, usposobljeni, oblikovani in preizkušeni.


   Od leta 1999 delujemo na OŠ Zadobrovi v Ljubljani. Prva skupina je pričela z aktivnostmi v mali telovadnici s šolskimi blazinami. S tem smo prispevali začetku juda v tem predelu Ljubljanje (Zadobrova, Sneberje, Polje...). Odkrili smo surove talente, ki smo jih s kvalitetnim treniranjem, primarnimi treningi in resnično ljubeznijo do športa pripeljali do zrelih športnikov.

   Leta 2003 smo ustanovili ŠPORTNO DRUŠTVO TATAMI. To je bila posledica velikega števila članov in želje po širitvi.

   Poleg OŠ Zadobrove smo pričeli  z vodenjem skupin na OŠ Šmartno pod Šmarno goro. Kasneje smo se razširili tudi na OŠ Kašelj, OŠ Polje, OŠ Sostro (podružnica Besnica).

   Leta 2007 smo se odločili sprejeti izzive in se podati v tekmovalne vode v okviru Judo zveze Slovenije. ŠD TATAMI je od začetka leta 2007 tudi član Judo zveze Slovenije in Športne zveze Ljubljana. Trenutno se v ŠD Tatami združuje okoli 200 članov, od tega večina mladih, ki so poleg svojih športnih ambicij v okviru društva našli tudi prostor za druženje in sklepanje novih prijateljstev. 

   V letu 2018 smo odprli dolgo pričakovani ŠPORTNI CENTER TATAMI, ki bo pripomogel k še boljšim rezultatom naših tekmovalcev, saj jim bomo zagotovili odlične pogoje za treniranje. Prav tako pa bomo s tem pridobili številne nove člane in širitev kluba.

   Timsko delo, vztrajnost, športnost - to so značilnosti Športnega društva Tatami.